Honda med Zero emission! (ingen CO2 udledning)

Honda’s miljøsatsning er stigende og fremtidens miljø bil FCX bliver nu en realitet, derfor vil man levere ca. 200 FCX Clarity modeller de 3 første år af bilens produktion.

FCX var fra start designet til at være en dedikeret brændselscelle bil, dette har resulteret i en effektiv power unit, samt innovativt design og dynamiske køreegenskaber. Men vigtigst er den miljøprofil som bilen har - Zero emission! (ingen CO2 udledning)

6356_Honda_FCX_Clarity
Honda’s miljøsatsning er stigende og fremtidens miljø bil FCX bliver nu en realitet.

Honda ønsker at gøre brændselscelle biler til en markeds realitet, og tilbyde kunderne muligheden for at medvirke til, at forme en renere og mere fremtidsorienteret transportform.

Honda FCX koncept blev en realitet første gang i 2005 hvor man viste koncept modellen på Tokyo Motorshow, som derefter har udviklet sig til en produktionsklar bil og siden Honda i 2007 fremviste FCX Clarity (produktionsmodellen) har interessen vokset støt. Efterspørgslen og interessen har været med til at skabe dette leasingprogram, som strækker sig over en 3 årig periode hvor den månedlige ydelse udgør $600 pr måned.

Kunde udvælgelsen er i gang, hvor forskellige udvælgelseskriterier spiller ind, de 50.000 interesserede skal skæres ned til 200. De 200 som udvælgelses skal alle have geografisk placering der gør hydrogen tankning muligt på nuværende hydrogen tankstationer primært i det sydlige Californien.

Honda er ansvarlig for udviklingen af verdens første brændselscelle bil, der bliver certificeret til regelmæssig kommerciel brug af ”U.S EPA and California Air Resources Board”
Samt den første kommercielle leasing af en brændselscelle bil til individuelle detail kunder.

FCX Clarity – som kun udleder vand fra udstødningen – blev præsenteret ved en ceremoni på Honda’s fabrik i Tochigi, hvor Honda viste nogle af de nye produktions processer.
Blandt de første 200 kunder er skuespilleren Jamie Lee Curtis og filmproducenten Ron Yerxa.

6363_Honda_FCX_Clarity

Honda har valgt et dedikeret brændselscelle produktions anlæg til produktionen af FCX dette skyldes at Honda ønsker højeste præcision i masseproduktionen af brændselscelle unit’en som består af flere hundrede celler. Honda udvikler sig hastigt indenfor brændselscelle teknologien for at imødekomme Honda’s mål om at realisere drømmen om at sprede brugen og kendskabet til brændselscelle biler.

FCX var fra start designet til at være en dedikeret brændselscelle bil, dette har resulteret i en effektiv power unit, samt innovativt design og dynamiske køreegenskaber. Men vigtigst er den miljøprofil som bilen har - Zero emission! (ingen CO2 udledning)