SEAT præsenterer ny el-bil

SEAT har netop fremvist en el-drevet León, der med Twin Drive- konceptet, suppleres af en konventionel motor på de lange stræk. Forventes klar til markedet allerede i 2014.

SEAT har netop præsenteret deres seneste skud på den grønne gren: SEAT León Twin Drive Ecomotive. Prototypen er udstyret med  lithium-jon batterier, der i kombination med en konventionel forbrændingsmotor gør kørslen langt mere miljøvenlig. Således kan denne miljøvenlige León køre helt op til 50 km på én opladning.

4451_large

Det er SEATs vision, at være med til at udvikle fremsynet teknologi til gavn for de kommende generationer. Udviklingen i sig selv er dog ikke noget værd, hvis ikke den gøres tilgængelig for brugerne, bl.a. ved en fornuftig prispolitik..

Planen er, at León Twin Drive Ecomotive allerede vil være på markedet i 2014.

Indtil udviklingen af plug-in hybridbilen er færdig, satser SEAT på at lancere en række miljøvenlige modeller under mærket "Ecomotive". Således vil vi allerede dette forår kunne opleve den til dato mest miljøskånende SEAT på det danske marked: SEAT Ibiza Ecomotive.

SEATs  første eldrevne bil er baseret på en León hvori den traditionelle forbrændingsmotor suppleres af en eldrevet motor. Tillige er bl.a. gearkassen, bremsesystemet, klimaanlægget og en stor del af de elektriske systemer blevet modificerede. Motoren drives af en række lithium-jon-batterier, der er placeret bag på bilen og forsyner den med op til 48 bæredygtige hestekræfter og en tophastighed på 100 km/t, inden forbrændingsmotoren tager over.

Prototypen skal de næste par år videreudvikles af de spanske ingeniører, således at man fremtidigt kan udvikle batterier, der er hurtigt opladelige og ikke mindst rækker længere. Den første SEAT León  Twin Drive Ecomotive kører 50 km på én opladning.

Twin Drive Ecomotive projektet er første skridt på vejen mod en 100% ren el-bil og er en kombination af en hybrid-bil og SEATs gennemtestede Ecomotive-koncept.