Den nye Honda Jazz

Hondas storslåede minibil er en bestseller rundt om i Europa. Kunderne fristes af lave driftsomkostninger, en klar miljøprofil og de store, fleksible pladsforhold.

Honda Jazz forbløffende god og fleksibel plads og suveræne bagagemuligheder. Den totale bagageplads er klasseledende med 335 liter og større end i mange hatchbacks.

• Nye VTEC-motorer leverer fremragende økonomi, forbedret ydeevne og reduceret udledning
• Større og udvidet kabine med ACE-karosseri for bedre energiabsorbering ved kollisioner
• ‘Inside out’-fleksibilitet giver et mere rummeligt og alsidigt interiør
• De Magiske Sæder bibeholder den uforlignelige alsidighed - med étgrebs-foldemekanismen
• Dobbelt bagarerum (1,4-modeller) udvider interiørets fleksibilitet til bagageafdelingen
• Interiør af høj kvalitet giver fremragende udsynsmuligheder

JAZZ08103KG2

Motor
Til Jazz lanceres to nye benzinmotorer, der bygger på Hondas populære VTEC-teknik. Motorerne på 1,2 henholdsvis 1,4 liter kører ikke mindre end 18,9–18,2 km/l ved blandet kørsel og på landevejen klart over de 20. Læg hertil en kuldioxidudledning så lav som 125 g/km for Jazz 1,2 og 125–130 g/km for Jazz 1,4 afhængigt af gearkasse. Den nye Jazz er uanset modelvariant en miljøvenlig bil.

JAZZ08099KG2

Der er også god plads til passagerer i den nye generation, der er vokset med 55 mm i længden og 20 mm i bredden. De større ydermål mærkes tydeligt indvendig med betragtelig forbedrede ben- og skulderplads.

Gearkasse
1,2- og 1,4-liter modellerne er udstyret med en udvikling af den forrige 5-trins manuelle gearkasse med et udvekslingsforhold, der er optimeret til køreegenskaber med god brændstoføkonomi.

Væsentlige forbedringer inkluderer en revideret koblingspedalsvandring, et tredje-gear med kultype-synchroniser for at minimere skiftebelastning, livligere gearskift pga. reduceret koblingsskivemodstand og forbedret finish.

Modeller med manuel gearkasse er udstyrede med den nye SIL (Shift Indicator Light) i midten af omdrejningstælleren, hvilket også findes på den seneste Honda Accord. Det giver føreren et visuelt signal om det bedste tidspunkt for gearskift for at maksimere økonomien, og har allerede demonstreret en besparelse af brændstofmængden.