Fiat 500 får fem stjerner

Fiat 500 – har modtaget fem maksimale stjerner i Euro NCAP’s crashtest. Dermed sætter det berømte ikon helt ny standard for sikkerheden i minibiler og er således den sikreste bil i sin klasse.

23_01_2008_500_72_4.jpg

”Det har været topprioritet i udviklingen af den nye Fiat 500 at gøre den så sikker som overhovedet muligt. Det betyder, at køberne ikke bare får en bil med et helt unikt design og en enorm signalværdi, men også en bil, de kan føle sig sikre i,” siger Niels Rønnebech, adm. direktør for Fiat Group Automobiles Denmark A/S.


Det er første gang nogensinde, at en bil så lille som den nye Fiat 500 har opnået at blive testet af Euro NCAP til de prestigefyldte, maksimale fem stjerner, der kan betegnes som den ultimative blåstempling af sikkerheden i en bil. Det flotte resultat bekræfter Fiats stærke position, når det gælder om at producere små, charmerende biler med stor køreglæde og høj sikkerhed.


Den nye Fiat 500 er således udstyret med hele syv airbags, inklusive knæairbag til føreren, ABS-bremser og antiskridsystemet ESP som standard.


I Italien og Frankrig, hvor bilen er lanceret, har Fiat allerede modtaget omkring 70.000 ordrer. Også de danske forhandlerne er i fuld gang med at skrive interesserede købere på venteliste til den lille charmetrold, som forventes at blive introduceret herhjemme ultimo januar 2008. 


”Det har altid været Fiats mål at opfylde folks virkelige behov, men ikke nok med det: uanset hvad EU vedtager af love indenfor CO2, er det vores målsætning at nå det laveste gennemsnitlige niveau for CO2 udslip for vores biler i 2012.” siger Lorenzo Sistino.For at nå dette mål arbejder Fiat på en helt ny motorfamile og nye gearkasser samt bruger det nye innovative Eco Drive system. Eco Drive er udviklet i samarbejde med Microsoft og kan analysere bilisternes køremønstre ved hjælp af USB porten til det alsidige Blue&Me system. Dermed kan Eco Drive hjælpe bilisterne til at optimere deres kørsel med hensyn til brændstofforbrug og dermed udledning af CO2.