Peugeot 407:Mere køreglæde, mindre CO2 - nu kun 129 g

Peugeot har de seneste to årtier haft nedsættelse af CO2-udslippet, forbedret brændstoføkonomi og hensyntagen til miljøet højest på dagsordenen. Som et resultat af denne målrettede indsats, kan Peugeot nu præsentere en optimeret 407 1,6 HDi FAP 109 hk med et brændstofforbrug på 20,4 l/km og et CO2-udslip på kun 129 g/km.

129 g CO2 pr. km er en milepæl for en stor mellemklassebil som 407, og det placerer den blandt Peugeots miljø- og klimabevidste Blue Lion-modeller, der alle har et maksimalt CO2-udslip på130 g/km. Blue Lion er Peugeots miljøstandard, der består af tre skrappe krav til bilerne: Maksimal CO2-udledning på 130 g/km, ren og ansvarlig produktion - også hos underleverandørerne og mindst 95 % af bilen skal kunne genbruges eller genvindes.

I-407_0903_001

I Danmark udgør Blue Lion-modeller hele 63 % af Peugeots samlede personbilssalg.
Peugeot markerede sig i 2008 med et gennemsnitligt CO2-udslip på alle solgte biler i Europa på cirka 138,2 g/km og det gør mærket til den absolutte leder, når det gælder biler med et lavt brændstofforbrug og CO2-udslip.

Teknik, der både minimerer brændstofforbruget og forstærker køreglæden
Peugeot 407 1,6 HDi FAP er blevet udstyret med en elektro-hydraulisk servostyring, som spiller en afgørende rolle i forbedringen af dens præstationer og dermed dens miljøeffektivitet. Servostyringen er kontrolleret af en elektro-hydraulisk servopumpe, der assisterer i overensstemmelse med bilens fart, farten hvormed rattet drejes og temperaturen på servostyringsolien.

Dette styretøj optimerer brændstofforbruget og sikrer samtidig en maksimal præcision. Bilens fører oplever en kontant reaktion i styretøjet og at manøvrering ved lave hastigheder er lettere.

En anden nøglefaktor er en væsentlig videreudvikling af 1,6 liter HDi motoren, som har haft til formål at opnå en markant reduktion af emissioner. Og sidst, men ikke mindst er 407 nu udstyret med Michelin Energy Saver dæk, der nedsætter rullefriktionen.

De 129 g CO2 er opnået uden at ændre på gearskifte, præstationer og accelerationer, og den forbedrede teknik har således gjort 407 endnu mere attraktiv.